top of page

Tudtad?

Tévhit vagy tény?

Folyamatosan frissülő tények-tévhitek kártyáinkon összegyűjtöttük a leggyakoribb tévhiteket az állati eredetű élelmiszerekről, az állattenyésztésről és világos, tudományos alapokon nyugvó válaszokkal cáfoljuk őket. Ha szeretnél tiszta képet kapni a húsról, tejről, tojásról és a hazai állattenyésztésről, itt a helyed! Böngéssz bátran, és szűrd ki a tévhiteket tények segítségével!

Az állati takarmányok 86%-a emberi fogyasztásra alkalmatlan melléktermékekből áll.
Napjainkban a károsanyag-kibocsátás fő forrását (80-85%) a fosszilis tüzelőanyagok elégetése adja.
Az Európai Unió úgy csökkentette állattenyésztésének ÜHG kibocsátását, hogy mindeközben állatállománylétszáma jelentősen növekedett.
A teljes üvegházhatású gázkibocsátás 14,5%-a tulajdonítható az állattenyésztésnek.
Létezik az öt állati 
“szabadságjog”
Az állattenyésztési ágazat globális 
károsanyag-kibocsátásának több 
mint 41%-áért Ázsia felel.
2050-re a Föld népessége 9,7 milliárdra nő és 2/3-uk városi területen fog élni.
Tudományos vizsgálatok során kimutatták, hogy a növényi alapú helyettesítő termékek összetevői több mint 90%-ban eltérnek az állati eredetű termékekétől.
A Föld népessége az elmúlt 40 évben 57%-kal növekedett
Az emberi evolúciót az állati eredetű fehérje-fogyasztásnak köszönhetjük.
Az antibiotikumok hozamfokozóként
A legelőterületek vagy füves ökoszisztémák a világ szárazföldi területeinek 40 százalékát teszik ki.
Az európai táplálkozási modell meglehetősen kiegyensúlyozott, az egy főre jutó napi kalóriabevitel több mint 2/3-a növényi eredetű.
Az Unió 2050-re klímasemlegességet vállalt
Globálisan a teljes kalóriaellátás 21 százalékát teszik ki a szárazföldi állati eredetű élelmiszerek
Az EU-ból származó 
állati eredetű
A következő 30 évben
bottom of page